Annons

DeporteesDeportees själfulla rock får tårarna att rinna

Umeåbandet Deportees med Thomas Hedlund på trummor, Peder Stenberg, sång, och Anders Stenberg, gitarr.
Umeåbandet Deportees med Thomas Hedlund på trummor, Peder Stenberg, sång, och Anders Stenberg, gitarr. Foto: Elin Berge

Indierockbandet Deportees har gått från att vara ett band i mängden till en udda fågel. Med sin säregna autenticitet, besjälade musik och extrema kompetens visar trion att tiden är långt ifrån ute för band som dem.

Publicerad

Det finns ingen startsträcka på Deportees exklusiva och intima spelning på trånga Fasching. Det är indierockbandets första spelning i Stockholm sedan 2016, och de har nya ep:n ”Bright eyes” att fira och testa inför publik. Tre år är bevisligen en lång tid för fansen, 350 biljetter såldes slut på ynka fyra minuter och redan innan bandet går på den lilla scenen är det trängsel längst fram.

Deportees öppnar med nya ep:ns starkaste spår ”Time is the tiger”, och stämningen är omedelbart som på en maratonspelnings upplopp. Singeln är egentligen inte en direkt upptempolåt, ändå hoppar Peder Stenberg fram och tillbaka medan resten av bandet spelar frenetiskt på sina instrument. Inte sällan fler än ett i taget. För kvällen är trion från Umeå och Vindeln, med Anders Stenberg på gitarr och Thomas Hedlund på trummor, lyxigt förstärkt med sin producent Måns Lundberg, Jennie Abrahamson och Linnea Olsson. 

Annons
Annons
Annons