Annons
X
Annons
X
Näringsliv
Analys

Torbjörn Isacson: Denne man måste stoppas – genast

Victor Muller måste inte bara lämna förarsätet i Saab. Han måste helt försvinna ur bilbolaget.

Den snedseglande holländaren är på väg mer och mer ur kurs. Nu har han tackat nej till ett kinesiskt erbjudande, och rekonstruktören Guy Lofalk har resignerat om räddningen av företaget. På torsdagen skickade Lofalk in en ansökan till Vänersborgs tingsrätt om att rekonstruktionen ska avbrytas.

Det har väldigt länge stått klart att Victor Muller är en charlatan. Vid det här laget borde det ha gått upp även för de mest blåögda Saabfantasterna.

Nu har även kineserna tröttnat på Muller. Det är inte heller det minsta konstigt. Det var tidigt uppenbart att de inte skulle stoppa in miljardbelopp i Saab och låta Victor Muller fortsätta sina irrfärder med bolaget. Det främsta resultatet av de turerna verkar vara att Muller plockar åt sig själv feta ersättningar medan Saab blöder och arbetarna lämnats utan lön.

Annons
X

Den här gången vill Muller desperat plötsligt kasta in ett nytt amerikanskt kort i leken. Det är lätt att se att det inte är en räddning för Saab. Precis som det varit med det mesta av Mullers tidigare utspel och plötsliga kovändningar.

Saabs möjligheter till långsiktig överlevnad och framgång är synnerligen små. Med Victor Muller kvar vid ratten är de obefintliga.

Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X