Annons

Lisa Irenius:Den utbildade eliten bör se upp med sin hybris

Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio, och Michael Sandel, filosof verksam vid Harvard-universitetet i USA.
Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio, och Michael Sandel, filosof verksam vid Harvard-universitetet i USA. Foto: Henrik Montgomery/TT, Roger Askew/TT

Något är ruttet i meritokratin. Det menar i alla fall filosofen Michael Sandel, och nog är frågan om meriter och kompetens betydligt mer laddad än på länge.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Egentligen är den bara en krusning på ytan, den debatt om representation i arbetslivet som har blossat upp efter uppropet på Sveriges Radio. 39 medarbetare har lyft frågan om rasism och diskriminering i Radiohuset, och krävt att minst 25 procent av alla anställda ska ha utländsk bakgrund, och minst 15 procent utomeuropeisk bakgrund. ”Särskilt fokus bör läggas på att öka andelen svarta på företaget.”

Många har invänt mot dessa krav. ”På såväl Sveriges Radio som i övriga näringslivet måste rekrytering ske utifrån merit”, fastslår Dagens Industris ledarskribent Ellen Gustafsson. Och Sveriges Radios ledning, med Cilla Benkö i spetsen, skriver att procentsatser aldrig kan styra: ”det är kompetens som är avgörande när Sveriges Radio rekryterar, oavsett till vilken tjänst det gäller” (Expressen 29/9).

Annons
Annons
Annons