Sommaren 2012 dog Eva Rausing av en överdos, hemma i hennes och Hans Kristian Rausings hus i Londonstadsdelen Belgravia. Paret hade svåra drogproblem, och barnen togs om hand av Sigrid Rausing, som nu skrivit boken ”Malström”.
Sommaren 2012 dog Eva Rausing av en överdos, hemma i hennes och Hans Kristian Rausings hus i Londonstadsdelen Belgravia. Paret hade svåra drogproblem, och barnen togs om hand av Sigrid Rausing, som nu skrivit boken ”Malström”. Foto: Ben Cawthra och Alan Davidson/IBL

Den tragiska sagan om Tetra Pak-miljardärerna

Det var familjen som hade allt. Pengarna, lyckan, framgångarna. Men när Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausing ertappades med att ha gömt sin döda hustru i sängkammaren i mer än två månader så rasade allt. Nu kommer hans syster Sigrid Rausings bok om att befinna sig mitt i malströmmen av skuld och skam.

Uppdaterad
Publicerad

Om din bror, din syster, ditt barn eller förälder började knarka – skulle det då bli värre om hela världen fick veta om missbruket, och den misär som följer med det? Eller skulle det vara 100 procent fruktansvärt som det redan var?

”Telefonen ringer rätt ofta om ens bror är narkoman. Det är från vänner eller familj, eller från polisen”, konstaterade historikern och miljardären Lisbet Rausing sammanbitet när hon sommarpratade året efter att hennes lillebror Hans Kristian blivit ertappad med att förvara sin döda hustru i sovrummet.