Nordkoreanska 26-åringen Gong tillhör ett privilegierat skikt, men är på många sätt lik en ung kvinna i Europa eller USA. "Jag älskar smink, märkeskläder och popmusik" säger Gong som dock aldrig skulle komma på tanken att kritisera regimen.
Nordkoreanska 26-åringen Gong tillhör ett privilegierat skikt, men är på många sätt lik en ung kvinna i Europa eller USA. "Jag älskar smink, märkeskläder och popmusik" säger Gong som dock aldrig skulle komma på tanken att kritisera regimen. Foto: Yvonne Åsell

”Homosexualitet måste vara trend som går över”

PYONGYANG | Hur ser vardagen ut i ett av världens mest slutna och mytomspunna länder? När SvD reser till Nordkorea uppstår fler frågor än svar. Vad är egentligen verklighet och vad är en välregisserad uppvisning av den kommunistiska diktaturen?

Uppdaterad
Publicerad
Efter reklamen visas:
Hon lever i världens mest slutna land

Gong kastar en kritisk blick i fickspegeln medan bussen skakar fram genom centrala Pyongyang. Stryker på rosa läppglans, släpper ut hästsvansen, rättar till den svartprickiga märkesblusen och vänder blicken mot trottoarerna. Det är morgonrusning och välklädda nordkoreaner är på väg till skolor och jobb.