Den som föds med talang har haft ren tur

ELITSKOLAD Ed Smith var professionell cricketspelare när karriären förstördes av en bruten fotled. Skadan fick honom att fundera över tur och otur, i idrotten och i livet. Resultaten blev boken ”Luck” som rosats av brittiska kritiker.

Under strecket
Publicerad
”Om den oturliga skadan inte hade inträffat hade jag aldrig blvit varse vilken tur jag faktiskt haft”, säger Ed Smith.

”Om den oturliga skadan inte hade inträffat hade jag aldrig blvit varse vilken tur jag faktiskt haft”, säger Ed Smith.

Foto: PRIVAT
Annons

På sommarens varmaste dag vaknade Ed Smith stressad i sin lägenhet i västra London. Han hade lovat att köra tillbaka en väns bil till Clapham och därefter äta lunch med sin familj i Kent. Tiden var knapp. Efter att ha irrat omkring hittade han slutligen vännens bostad. Som belöning för sin goda gärning beställde han en taxi för att så smidigt som möjligt ta sig till tågstationen. En halvtimme förflöt – taxin dök aldrig upp. Irriterad tog han tunnelbanan. Den norra linjen plågades i vanlig ordning av förseningar, men via byten tog han sig slutligen till tågstationen.

Utmattad och svettig kastade han sig in i vagnen, satte sig på sin plats och tittade upp. Mittemot möttes hans blick av en elegant kvinna med en bok i knäet. Hon hade brunt hår och blå ögon. Han kände ett för honom främmande, intensivt, behov av att prata med henne. Tre år senare var de gifta.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons