X
Annons
X

Den seriöse Wyclef Jean

(New York)
Wyclef Jean blev världsstjärna 1996 som ledare för gruppen the Fugees. Deras skiva The Score är med över 11 miljoner exemplar en av hiphophistoriens mest sålda och inflytelserika.
I dag är Wyclef Jean inte bara superstjärna. Han är en av tidens största låtskrivare och har gjort hits åt artister som Whitney Houston och Carlos Santana. Wyclef har producerat och remixat U2, Destiny's Child, Fugeeskollegan Lauryn Hill, Michael Jackson, Mick Jagger med flera. En jämförelse med Quincy Jones ligger nära till hands.
Wyclef släppte första soloskivan 1997, den latino- och karibiskinfluerade The Carnival. På efterföljaren The Ecleftic 2 sides II a book, som såldes med massiv marknadsföring, gjorde Wyclef duetten 911 med Mary J Blige och flörtade med Kenny Rogers, opera och Pink Floyd.

Tidig april får jag förhandslyssna på Masquerade i Wyclefs nybyggda studio tillsammans med journalister från England, Japan, Sverige och Tyskland.
Wyclef kommer in och sätter sig vid mixerbordet. Jag hade förväntat mig clownen som höll hov i Stockholm under MTV-galan i Globen, men Wyclef ser tyngd ut.
Han visar upp omslaget, en parafras på Marvin Gayes What's going on.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X