Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Foto: imago stock
Perfect Guide

Saudiske kungens gränslösa lyxresor

När Saudiarabiens kung, den snart 82-årige Salman Bin Abdulaziz Al Saud, reser gör han det med stil. I hans entourage ingår hela 1 500 personer, 459 ton baggage och en rulltrappa av guld.

Sakta ser man Saudiarabiens kung rulla ut från sitt privatplan. Han närmar sig långsamt ett podium omgivet av skyddsglas med hjälp av sin specialbyggda rulltrappa, som delvis är klädd i äkta guld. Så har det sett ut de senaste gångerna vi sett honom på resande fot. Det är sällan han reser, men när han gör det är det en orgie i lyx och flärd.

Annons
X
undefined

När han besökte Jakarta i mars följde bland annat 25 av kungarikets prinsar och ministrar med, över 100 livvakter och flera bilar, bland annat två Mercedes Benz S600. Det krävdes hela 27 flygturer för att få över både människor och bagage. Men tydligen var kungen inte helt nöjd med antalet motordrivna fordon vid resan, när han besökte Japan någon vecka senare beställdes över 500 limousiner för att frakta hela sällskapet.

undefined

För några veckor sedan fick han själv celebert besök i sitt hemland då USA:s president Donald Trump och Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi hälsade på. Det var även då vi fick se dem göra en minst sagt udda handpåläggning på ett lysande klot som gett upphov till en riad av hån på nätet.

undefined

Att Saudiarabiens kung är rik vet vi vid det här laget. Men att han dessutom har ett eget fängelse, för prinsar och prinsessor som hamnar i onåd, är inte lika välkänt. Han har också ett eget palats, flera lyxyatchs placerade världen över och driver en skola som enbart tar emot kungliga elever.

Det sägs att det mesta i kung Salman Bin Abdulaziz Al Sauds palats är gjort av guld, här ser vi honom i ett av sina mottagningsrum.
Det sägs att det mesta i kung Salman Bin Abdulaziz Al Sauds palats är gjort av guld, här ser vi honom i ett av sina mottagningsrum. Foto: dpa picture alliance/Alamy

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen