”Den rödgröna trion duckar sakfrågorna”

Sarah Havneraas, ordförande för Kristdemokratiska kvinnoförbundet.
Sarah Havneraas, ordförande för Kristdemokratiska kvinnoförbundet. Foto: Jemima Teglund

Det höga tonläget och viljan att till varje pris ducka en sakpolitisk debatt är talande. Det skriver Sarah Havneraas (KD) i en slutreplik till Europa­parlamentariker från S, V och MP.

Under strecket
Publicerad
Annons

Europaparlamentets majoritet vill i jämställdhetens namn införa överstatlig kvoterings­lagstiftning, centralisera delar av sjukvårds- och arbetsmarknads­politiken till Bryssel samt läxa upp medborgarna för att de lever för könstereotypt. Det tycker jag och Kristdemokraterna är fel. Och det tänker vi fortsätta hävda, oaktat om vad de rödgröna partierna försöker klistra nidbilder på oss som svar.

Kristdemokraterna har upprepade gånger både gett sitt stöd till Istanbul­konventionen och vi har tydligt markerat avstånd från utvecklingen i Polen. Därutöver har Kristdemokraterna lanserat förslag om hur man tydligare kan rikta EU:s strukturfonds­medel för att stödja kvinnors ställning i unionens allra fattigaste områden, och vi har utövat tryck på EU-kommissionen om att underlätta gränsöverskridande utbyte inom kvinno­dominerande sektorer.

Annons
Annons
Annons