800 graderDen perfekta pizzan – men missarna sänker betyget

En föredömlig Margherita men kläder som stinker. Ett besök på den hyllade 800 grader bjuder på några riktig bra pizzor. Ändå går SvD Krogguiden därifrån med en viss besvikelse.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Idén att ta enkel vardagsmat och förädla och uppdatera den har blivit en populär företeelse i Krogstockholm. Steget från en gatuköksburgare till de sofistikerade hamburgervarianterna som erbjuds på stans många specialistkrogar är milsvid. Samma statushöjning har skett för falafeln, kebaben – och för pizzan.

Sedan pizzans intåg i Sverige har den försvenskats nästan bortom igenkännlighet (exempel kebabpizzan). Men för cirka 25 år sedan blev den traditionella italienska pizzan på modet igen och nu går alla varianter att finna i Stockholm.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons