Den osannolike semifinalisten

Senast att lyckas var Stefan Edberg, 1993. Därefter har många försökt, men ingen nått dit - tills nu. - Det här har varit en av mina bästa veckor i livet. Det är härligt att vara i semifinal i Wimbledon, säger Thomas Johansson. Senast att lyckas var Stefan Edberg, 1993. Därefter har många försökt, men ingen nått dit - tills nu. - Det här har varit en av mina bästa veckor i livet. Det är härligt att vara i semifinal i Wimbledon, säger Thomas Johansson. Senast att lyckas var Stefan Edberg, 1993. Därefter har många försökt, men ingen nått dit - tills nu. - Det här har varit en av mina bästa veckor i livet. Det är härligt att vara i semifinal i Wimbledon, säger Thomas Johansson.

Under strecket
Publicerad
Annons

Federer, Hewitt och Roddick. Tre av de fyra semifinalisterna är de självklara.
Den fjärde är desto mera osannolik. När David Nalbandian lade en enkel volley i nät betydde det seger för Johansson, 7-6 (7-5), 6-2, 6-2, i kvartsfinalen och en plats för honom där så få svenska tennisspelare tidigare nått.
Segern var också ännu ett bevis.
För om några av de tidigare motståndarna varit relativt okända så var onsdagens skalp desto mera imponerande, särskilt på det sättet som svensken utförde det.

David Nalbandian har varit i Wimbledon-final tidigare, han ses som en av de spelare som är mest allround på hela tennistouren, men när det väl var över hade svensken varit stundtals överlägsen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons