Tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal med sin dotter Julia Skripal på Malta. I mars 2018 hittades de medvetslösa på en bänk i brittiska Salisbury. Bilderna visar en familjefar som umgicks med sin dotter mycket, i synnerhet i Malta.
Tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal med sin dotter Julia Skripal på Malta. I mars 2018 hittades de medvetslösa på en bänk i brittiska Salisbury. Bilderna visar en familjefar som umgicks med sin dotter mycket, i synnerhet i Malta. Foto: Arthur Bondar

Den ofrivillige dubbelagenten – Skripal svek aldrig Ryssland

Sergej Skripal blev världskänd efter att han och dottern Julia hittades medvetslösa på en bänk i England. Hur blev han rysk dubbelagent?

Brorsdottern Viktoria Skripal berättar om en ofrivillig militär som egentligen aldrig ville tjänstgöra i militära underrättelsetjänsten GRU.

Publicerad

JAROSLAVL 46-åriga Viktoria Skipal bjuder på pannkakor och visar fotografier från sin farbrors bröllop hemma i lägenheten 25 mil nordost om Moskva.

66-årige Sergej Skripal blev världskänd i mars när han och dottern Julia Skripal, 33, hittades medvetslösa i Salisbury, södra England. De misstänktes ha blivit utsatta för ett mordförsök genom förgiftning med nervgasen novitjok, som utvecklades i Sovjetunionen under 1970- och 80-talen.