Annons
Tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal med sin dotter Julia Skripal på Malta. I mars 2018 hittades de medvetslösa på en bänk i brittiska Salisbury. Bilderna visar en familjefar som umgicks med sin dotter mycket, i synnerhet i Malta.
Tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal med sin dotter Julia Skripal på Malta. I mars 2018 hittades de medvetslösa på en bänk i brittiska Salisbury. Bilderna visar en familjefar som umgicks med sin dotter mycket, i synnerhet i Malta. Foto: Arthur Bondar

Den ofrivillige dubbelagenten – Skripal svek aldrig Ryssland

Sergej Skripal blev världskänd efter att han och dottern Julia hittades medvetslösa på en bänk i England. Hur blev han rysk dubbelagent?

Brorsdottern Viktoria Skripal berättar om en ofrivillig militär som egentligen aldrig ville tjänstgöra i militära underrättelsetjänsten GRU.

Publicerad

JAROSLAVL 46-åriga Viktoria Skipal bjuder på pannkakor och visar fotografier från sin farbrors bröllop hemma i lägenheten 25 mil nordost om Moskva.

66-årige Sergej Skripal blev världskänd i mars när han och dottern Julia Skripal, 33, hittades medvetslösa i Salisbury, södra England. De misstänktes ha blivit utsatta för ett mordförsök genom förgiftning med nervgasen novitjok, som utvecklades i Sovjetunionen under 1970- och 80-talen.

Foto: Arthur Bondar Bild 1 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 2 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 3 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 4 av 12

Familjefoto, med Ljudmila på dottern Julias skolavslutning 2001.

Foto: Arthur Bondar Bild 5 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 6 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 7 av 12

Bröllopet med Ljudmila. Sergej Skripal var då 22 år gammal. Hans brorsdotter beskriver honom som en lugn familjeman. År 2012 förlorade Skripal sin fru Ljudmila till följd av cancer 2012.

Foto: Arthur Bondar Bild 8 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 9 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 10 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 11 av 12
Foto: Arthur Bondar Bild 12 av 12