X
Annons
X

Den nästan nya stilen för män

Den moderna mannen är tillbaka. Glöm de senaste årens så eftertraktade klassiskt klädda stil, gärna med näsduk i fickan. Nu blickar dess förespråkare – liksom unga designernamn – i en ny riktning.

Jag minns det så väl. Jag var i London, det var 2007 och Jefferson Hack, grundare av Londons kanske trendigaste modetidning Dazed & Confused skrev sin första krönika om herrmode i den brittiska dagstidningen The Telegraph. Ämnet han hade valt var klassisk stil och den slog ihop två personer som perfekt hade fångat tidsandan den våren: modeskaparen Tom Ford och Scott Schuman, mannen bakom The Sartorialist, den första stilbloggen som modevärlden verkligen tog till sitt hjärta.

Denna koppling mellan Tom och Scott skulle sedan göras många gånger och ett grävande i arkiven följde. Vad det var man sökte efter? På pappret var det "tidlös", "klassisk", stil. Men så här i efterhand kan man undra om det inte var manligheten man sökte efter. Det här var nämligen också året som det första avsnittet av Mad Man visades.

Christopher Shannon, Londons modevecka.

Foto: GARETH CATTERMOLE/GETTY IMAGES Bild 1 av 6

James Long, Londons modevecka.

Foto: GARETH CATTERMOLE/GETTY IMAGES Bild 2 av 6

Matthew Miller, Londons modevecka.

Foto: IAN GAVAN/GETTY IMAGES Bild 3 av 6

Ur J Lindebergs höstkollektion.

Foto: J.LINDEBERG Bild 4 av 6

Agi&Sam MAN på Londons modevecka.

Foto: SAMIR HUSSEIN/GETTY IMAGES Bild 5 av 6

Lou Dalton, Londons modevecka.

Foto: IAN GAVAN/GETTY IMAGES Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X