Recension

U2Den bästa stadiumrock du kan få

360°, namnet på stadium-dinosaurierna U2s nya turné, är en referens till den nästan helt runda scenen. Inför den svenska premiären har också spindeln (eller The Claw, strukturen som håller samman scenbygget) och kostnaderna kring den (en miljard kronor) känts som det mest intressanta med hela jippot.

Under strecket
Publicerad
Annons

Men när den första konserten i Göteborg närmar sig börjar något förändras. Göteborgs Turistbyrå berättar om desperata fans som lyckats vinna till sig de sista biljetterna men inte har någonstans att bo, U2-febern är smittsam, och när trubadurerna på det chartrade Ullevi-tåget från Stockholm till Göteborg spelar Johnny B. Goode i valstakt är det svårt att värja sig mot folkfesten.

U2, som älskar att vältra sig i världsförbättrar-symboler, hälsas passande nog av ett publik-tifo bestående av små, vita flaggor. Det är en aktion som syftar till att visa stöd för bandets arbete, samt uppmuntra fred på jorden. Tyvärr är det väl så att om du inte befinner dig i en krigszon kommer attacker aldrig att undvikas av att du viftar med vitt tyg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons