Annons
X
Annons
X

Den är svenskens högsta julklappsönskan

Årets julklapp – hörlurar. Glöm det! En undersökning, initierad av e-handelsföretaget E-bay, går på tvärs mot vad HUI Research kom fram till nyligen. Vad svensken önskar allra mest är någon form av upplevelse.

[object Object]
Ipanema Beach i Rio de Janeiro. Foto: SCANPIX

Det är analysbolaget Snabba svar som står för själva julklappspejlingen, på uppdrag av E-bay. 1049 personer deltog i undersökningen som genomfördes i slutet av november. Svaren visar att många av oss är trötta på nya teknikprylar.

Var tionde angav att en smart telefon stod högt på önskelistan. Ännu färre, 6 procent, svarade att de ville ha ”Årets julklapp”. I stället verkar vi här hemma längta efter avkopplande julpaket, med andra ord böcker, filmer och resor.

Enskilt mest önskat, enligt undersökningen, är en resa. Detta svarsalternativ kryssades i av nästan var tredje, eller 30 procent. Inte långt därefter hamnade svarsalternativet ”bok eller film” som 27 procent av de svarande föredrog.

Annons
X

Hörlurarna lyckades i vart fall hamna bland de tio främsta alternativen på just placering tio, men fick se sig slagen i önsketoppen av löparskorna och gjutjärnsgrytorna som placerade sig strax före. Vinterjacka och vinterkläder hamnade relativt högt, på en sjätteplats, mot bakgrund av att det då i slutet av november, när undersökningen gjordes, fortfarande var höst i stora delar av Sverige. Kanske listan hade sett annorlunda ut efter snökaoset och de bistra vindarna tidigare i veckan?

Annons
Annons
X

Ipanema Beach i Rio de Janeiro.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X