Annons

”Den anställde slickade bort sås från tummen”

Ibland är det enda rätta att säga ifrån och uthärda lite dålig stämning. Det skriver SvD:s etikettexpert Sofia Larsson i ett svar till en läsare. ”Restaurangpersonal borde kunna det här på sina fem fingrar.”

Under strecket
Publicerad

Ibland måste man markera att detta beteende inte är okej – det kan vara värt att uthärda dålig stämning, konstaterar SvD:s etikettexpert Sofia Larsson.

Foto: SvD, Illustration: Thomas MolénBild 1 av 1

Ibland måste man markera att detta beteende inte är okej – det kan vara värt att uthärda dålig stämning, konstaterar SvD:s etikettexpert Sofia Larsson.

Foto: SvD, Illustration: Thomas MolénBild 1 av 1
Ibland måste man markera att detta beteende inte är okej – det kan vara värt att uthärda dålig stämning, konstaterar SvD:s etikettexpert Sofia Larsson.
Ibland måste man markera att detta beteende inte är okej – det kan vara värt att uthärda dålig stämning, konstaterar SvD:s etikettexpert Sofia Larsson. Foto: SvD, Illustration: Thomas Molén

Fråga: Häromdagen var jag på en lunchrestaurang. Före mig i kön var en kvinna som skulle ha take away. Den anställde lade då upp tsatsiki tillsammans med resten av maten i en matlåda.

Annons
Annons
Annons