Demonstrationer lägger filter över förståelsen

Foto: Nils Petter Nilsson/Aftonbladet/TT

PODD | 8 juni. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras demonstrationerna i USA och Sverige som har följt George Floyds död. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad
Annons

 dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras demonstrationerna som har följt efter George Floyds död i USA, och som också har spridit sig hit till Sverige.

Det har blivit en reaktion i USA som gör att paralleller dras till 60-talet. Fönster har krossats, murar till ett polishus i Minneapolis har forcerats och polishuset och andra byggnader sattes i brand. Även plundring av butiker har förekommit. Men detta är, ska man påminna om, en minoritet. De flesta av de tusentals demonstranter som har samlats, både i USA och här, har inte ägnat sig åt vandalisering.

Vad är kärnan, vad vill demonstranterna både där och här i Sverige åstadkomma och vilka politiska slutsatser kommer att dras?

Ledarsidans Tove Lifvendahl diskuterar med Adam Cwejman, politisk redaktör på Göteborgs-Posten  och Thomas Gür, företagare och fri skribent samt kolumnist på Svenska Dagbladets ledarsida.

Ledarredaktionen on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons