Annons
X
Annons
X

SD tvingades flytta möte

När SD-ledaren Jimmie Åkesson skulle tala på kulturhuset Väven i Umeå tvingades partiet ställa in mötet på grund av omfattande protester.

Av TT

Först var tanken att torsdagens möte skulle hållas öppet för allmänheten, men sedan fattade Sverigedemokraterna beslutet att bara medlemmar och ackrediterad press fick närvara med hänvisning till säkerheten.

Under kvällen samlades en grupp med demonstranter utanför kulturhuset och ett 70-tal av dem tog sig också in i lokalen. Ett brandlarm gick och SD fick avbryta mötet.

Polisen lyckades så småningom få ut demonstranterna, och i samband med detta omhändertogs en person medan en annan greps, misstänkt för våld mot tjänstman, uppger Marie Andersson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Annons
X

– De brukar kalla sig alla saker, men de ser alltid likadana ut och tillhör olika extrema vänsterorganisationer. Jag har ingen förståelse för att de stör ett politiskt möte, kommenterade Åkesson efteråt enligt SVT Nyheter.

Flera kulturföreningar hade tidigare också hållit en manifestation i Rådhusparken mot evenemanget.

Åkesson höll senare på torsdagskvällen det planerade mötet, som är en del i hans Sverigeturné, på torget vid Norrlandsoperan i Umeå.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X