Annons

Hund som dödat två personer kan få ny chans

Hunden som dödade sina ägare var av rasen Staffordshire bullterrier. Hunden på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.
Hunden som dödade sina ägare var av rasen Staffordshire bullterrier. Hunden på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Hunden Chico dödade sina ägare, en 52-årig kvinna och hennes son, och fördes till ett djurhem för att avlivas. Efter protester från djurrättsaktivister får nu Chico en tidsfrist, medan myndigheterna medger att tragedin hade kunnat förhindras.

TT
Publicerad

Polisen hittade den 27-årige mannen och hans rullstolsburna mamma döda i lägenheten i Hannover, sedan en granne sett en av kropparna genom fönstret. Obduktionen bekräftar att de dött av blodförlust efter att ha bitits ihjäl av den åtta år gamla Staffordshire bullterriern.

Fallet har blivit förstasidesnyhet i Tyskland och många människor har engagerat sig i Chicos öde. En namninsamling som har startats av en djurrättsaktivist har samlat över 235 000 underskrifter. Under söndagen anordnades en demonstration med 70 deltagare utanför veterinärkliniken där Chico skulle avlivas.

Annons
Annons
Annons