Demonstranter kastade stenar

Polisen tvingades i går att skingra en antirasistisk demonstration i Salem. 101 personer omhändertogs och fyra greps när vänsteraktivister försökte stoppa en nynazistisk manifestation som hålls årligen till minne av en 17-årig pojke som mördades år 2000.

Under strecket
Publicerad

Polisen fick använda sig av både hästar och hundar för att få kontroll på demonstranterna i Salem.

Annons

Vid 13-tiden i går startade ett hundratal vänsteraktivister från ”Nätverket mot rasism” från Rönninge torg och marscherade upp mot Salem centrum. När demonstranterna, som enligt polisen bestod av personer från olika vänstergrupper, kom till busshållplatsen, där den 17-årige Daniel Wretström mördades den 9 december 2000, stannade de plötsligt, maskerade sig och tryckte ihop sig i en klunga.

– De hade tillstånd att gå förbi platsen men inte att stanna. Vi befallde dem flera gånger att fortsätta marschera men de vägrade. Det gjorde att vi ingrep, säger polisinspektör Patrik Gustafsson.
När demonstranterna vägrade flytta på sig slog polisen en ring omkring dem och med hjälp av ridande poliser försökte de trycka ner vänsteraktivisterna mot Salem centrum.

Annons
Annons
Annons