Ledare

Nicklas Berild Lundblad:Demokrati som skapar populism

Nicklas Berild Lundblad
5. Centro, Sao Paulo, Brasilien  
Centro har länge varit ett kulturellt tillhåll i Brasiliens största stad Sao Paulo, men på senare tid har området blivit än mer konstnärligt framträdande, enligt Vogue. Här finns både konsthall och en levande, egensinnig graffitikultur. Stadsdelen sjuder av kreativitet och drar till sig konstnärer och designers från hela världen, skriver Vogue.
5. Centro, Sao Paulo, Brasilien Centro har länge varit ett kulturellt tillhåll i Brasiliens största stad Sao Paulo, men på senare tid har området blivit än mer konstnärligt framträdande, enligt Vogue. Här finns både konsthall och en levande, egensinnig graffitikultur. Stadsdelen sjuder av kreativitet och drar till sig konstnärer och designers från hela världen, skriver Vogue. Foto: ALAMY
Under strecket
Publicerad
Annons

Hur lär vi ut demokrati? Under valåret nu har skolbarnen fått i uppdrag att omväxlande överfalla intet ont anande valstugearbetare med frågor, läsa partiprogram och kanske till och med genomföra sina egna val i skolorna. Det är en god tradition, men jag undrar om det inte ger en märklig bild av demokratin. Den reduceras liksom till en omröstning var fjärde år om vilket parti vi tycker bäst representerar våra åsikter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons