Annons

Biden: Presidentskapet ”fördummas” av Trump

Riksrätt, sjukförsäkring, kampanjfinansiering – och erfarenhet. Anfallen duggade mot Indianaborgmästaren Pete Buttigieg när Demokraternas presidentaspiranter samlades för årets sista tv-debatt.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden.

Foto: Chris Carlson/AP/TTBild 1 av 4

Ett uttunnat startfält i årets sista demokratdebatt. På plats i Los Angeles från vänster tillhöger: Andrew Yang, Pete Buttigieg,. Elizabeth Warren, Joe Biden, Bernie Sanders, Amy Klobuchar och Tom Steyer.

Foto: Chris Carlson/AP/TTBild 2 av 4

Massachusettssenatorn Elizabeth Warren och South Bendborgmästaren Pete Buttigieg duellerar på debattscenen.

Foto: Chris Carlson/AP/TTBild 3 av 4

Vermontsenatorn Bernie Sanders.

Foto: Chris Carlson/AP/TTBild 4 av 4

Buttigieg, som för ett år sedan i princip var okänd för allmänheten, har stigit som en raket i opinionsmätningarna i de viktiga primärvaldelstaterna Iowa och New Hampshire – där primärvalssäsongen drar igång i februari. Den 37-årige, öppet homosexuelle krigsveteranen har ett politiskt mittenorienterat budskap som verkar gå hem hos väljarna. Det gör honom till partikamraternas slagpåse.

– Miljardärer i vingrottor bör inte få utse USA:s nästa president, dundrade Massachusettssenatorn Elizabeth Warren med hänvisning till att Buttigieg haft ett insamlingsevenemang för välbeställda på en vingård i norra Kalifornien.

Annons
Annons
Annons