Annons
X
Annons
X

Demokrat: "Som ni sår får ni skörda"

Donald Trumps framgångar i den amerikanska valrörelsen rör om i alla led. Den demokratiske ledaren i senaten, Harry Reid, beskriver Trump som Republikanernas "Frankensteins monster".

Av TT

Republikanerna har bara sig själva att skylla för den kontroversielle affärsmannen Donald Trumps framgångar valopinionen, anser veterandemokraten Harry Reid, som höll ett långt anförande om sina politiska motståndare i allmänhet och Trump i synnerhet i senaten på onsdagen.

– Republikanerna skapade honom, genom att använda sju år till att flirta med några av USA:s mörkaste krafter, sade Reid.

– Sanningen är att de republikanska ledarna sår vad de själva har skördat, fortsatte han och konstaterade att Republikanerna redan 2009 bestämde för att Barack Obamas presidentskap var "illegitimt" och sedan dess har motarbetat alla presidentens initiativ.

Annons
X

– Nu är det dags för republikanerna att göra ogjort vad gjort, och fördöma Donald Trump. Trump är Republikanernas Frankensteins monster. Om republikanerna inte lyckas stoppa Trump kommer han att slita sönder partiet ännu mer än vad det är nu, fastslog Reid som är känd för att ibland leverera kontroversiella uttalanden från senaten.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X