Annons

Delade meningar om inkomstprövat barnbidrag

Förslaget att inkomstpröva barnbidraget får både ros och ris av SvD:s läsare. ”Populism” skriver en bloggare medan andra menar att barnbidraget måste fortsätta att betalas ut till alla för att öka incitamentet att betala skatt. ”Alla blir mer benägna att bidra med skatt eftersom alla får något tillbaka”, skriver signaturen Ett hjärta rött. Strax efter klockan 18 på tisdagen hade över 60 blogginlägg länkat till intervjun med Maud Olofsson och fler än 300 läsare kommenterat artikeln på SvD.se.

Publicerad

7 800 personer hade röstat i SvD:s vid 14.30 och resultatet är delat. 46 procent tycker att höginkomsttagare inte ska få barnbidrag medan 51 procent tycket att barnbidrag ska delas ut till alla föräldrar – oavsett inkomst. Även läsarkommentarerna speglar båda sidor.

”Vad är det för fel om det nu finns föräldrar som kan sätta in barnbidraget på barnens bankkonton? Det blir ju en bra start för dem så småningom. Varför skall rättvisa i Sverige alltid innebära att politikerna försämrar för stora grupper av något sorts symboliskt skäl”, skriver signaturen 12345 som får medhåll av Kattis:

Annons
Annons
Annons
Annons