Annons

Delade åsikter om skattehöjning

Majoriteten av SvD:s läsare som kommenterat förslaget om att höja skatten på alkoläsk ratar Thomas Östros utspel. ”Högre skatter kommer att leda till en höjning av smugglandet”, skriver Lasse. Samtidigt säger sig 63 procent vara för en höjd skatt enligt en läsarundersökning på SvD.se.

Publicerad

Det råder delade meningar bland SvD:s läsare. 63 procent av de som svarat på SvD:s läsarfråga vid klockan 16 var positiva till en höjning av skatten på alkoläsk. Samtidigt är merparten av de läsare som kommenterat förslaget kritiska till Thomas Östros (s) utspel i dagens SvD Politik Direkt.

”Ungdomsfyllan har inget med pris att göra. Problemet är grupptryck, kultur och beteende. Enda sättet att reducera ungdomsfyllan är ett starkare engagemang från vuxenvärlden. Avhjälpande, genom samtal, närvaro och att lära ut rätt sätt att förhålla sig till alkoholen. Direkt, genom att samhället ställer föräldrarna till svars för deras barns fylleri. Att höja skatten är som att dricka en kvarting för att döva smärtan. På kort sikt känns det bra, men när man vaknar upp, finns verkligheten kvar”, skriver Sigge.

Annons
Annons
Annons
Annons