Annons
Det hade nog inte passerat obemärkt om Volvo Cars toppchefer kom till Torslanda i BMW. Men när en liknande sak hände i Swedbank såg dåvarande ordförande Anders Sundström (bilden) mellan fingrarna.
Det hade nog inte passerat obemärkt om Volvo Cars toppchefer kom till Torslanda i BMW. Men när en liknande sak hände i Swedbank såg dåvarande ordförande Anders Sundström (bilden) mellan fingrarna. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Swedbanks utsträckta långfinger

DEL 31 | Swedbanks ordförande Anders Sundström blev symbolen för det som varit ruttet i Swedbanks toppskikt.

Detta är kapitel 31 i Andreas Cervenkas bok ”Vad gör en bank”, ungefärlig lästid 4 minuter.

Uppdaterad
Publicerad

När Swedbanks finanschef Göran Bronner avgick i mars 2016 avslöjade han, sannolikt utan att förstå det själv, varför han är otänkbar både som finanschef och vd i Swedbank.

I en intervju med Dagens Industri förklarade Göran Bronner sina kritiserade privata fastighetsaffärer så här: ”För mig har det handlat om att placera och investera mitt kapital.”

Swedbanks sparkade vd Michael Wolf tyckte att det smartaste sättet att investera en del av sin topplön var att köpa aktier i ett obskyrt it-bolag (och på köpet bli misstänkt för insiderbrott).

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 2

Det är kanske så det går till i näringslivets mest exklusiva jaktlag, man ställer upp för varandra. Sammansvetsade av svåra omständigheter som att tvingas sitta och huttra på ett älgpass i väntan på kvällens årgångsviner.

Foto: Björn Larsson Ask Bild 2 av 2