Annons

Decimera hotet från den radikala islamismen

Vi kan inte acceptera att religiösa fanatiker lurar barn i svenska förorter att bege sig till Afrika eller annorstädes och utnyttjas på grövsta tänkbara sätt. Det måste stoppas. I första hand för barnens skull, men också för att decimera det hot den radikala islamismen och terrorismen utgör i världen. Det skriver Amir Adan, moderat riksdagsledamot.

Publicerad

Det sprids just nu en ny islamistisk propagandafilm från Somalia. I den uppmanar en ung svensk mörkhyad man, på utmärkt svenska, att fler ska göra som han och komma till Somalia för att ”göra jihad”. Dessutom hotar den unge mannen konstnären Lars Vilks och uppviglar till mord. Det är en vämjelig film som pekar på mycket ett allvarligt problem: den extrema islamismen.

Det är viktigt att betona att det är fråga om extremism och inget annat. Bara att använda begreppet jihad som synonymt för terrorism innebär en extrem tolkning av islam. Jihad innebär egentligen inget mer än strävan efter det goda. Att sedan överhuvudtaget vilja mörda för en smädande teckning är rent vansinne.

Annons
Annons
Annons