Annons

December mörk månad för bostadspriserna

December blev en svag månad för bostadsmarknaden. Villapriserna i landet sjönk med en procent, visar statistik från Svensk Mäklarstatistik.
December blev en svag månad för bostadsmarknaden. Villapriserna i landet sjönk med en procent, visar statistik från Svensk Mäklarstatistik. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Trots nya börsrekord ville bostadsmarknaden inte lyfta i december. Villapriserna sjönk medan bostadsrättspriserna stod stilla. Men enligt Liza Nyberg, vd vid Svensk Fastighetsförmedling, finns ett underliggande pristryck uppåt.

Under strecket
Publicerad

Liza Nyberg, vd vid Svensk Fastighetsförmedling, tror inte på kraftigt högre bopriser 2020.

Foto: Veronica Johansson Bild 1 av 1

Bostadspriserna stod och stampade på nästan oförändrade nivåer under sista månaden 2019. I det länge så heta Malmö-området föll bostadsrättspriserna med 1 procent. På riksnivå föll även villapriserna med 1 procent. I övrigt noteras nästan överallt oförändrade priser i de siffror för december som Svensk Mäklarstatistik släpper nu på tisdagen.

På banken SBAB konstaterar boendeekonomen Claudia Wörmann att köparna har varit försiktiga, troligen i väntan på den räntehöjning som Riksbanken kom med strax före jul.

Annons
Annons
Annons