X
Annons
X

Debutdags för Sveriges okända världsstjärna

På lördag gör en av världens största talanger i en av världens största sporter debut i en av världens bästa ligor.

Hemma i Sverige är hon nästan okänd.

– Det har gått lite över förväntan, säger volleybollstjärnan Isabelle Haak.

Volleybollen är med sina över 200 nationsförbund en av världens mest utbredda sporter, men i Sverige för den numera en undangömd tillvaro. Det glada 1980-talet, som nådde sin klimax i och med de svenska herrarnas EM-silver på hemmaplan 1989, är bortglömt av de flesta.

Men en ljusning går att skönja. 35-årige Rysslandsproffset Marcus Nilsson, sedan länge Sveriges enda storstjärna i volleyboll, har nämligen fått sällskap. Och mycket tyder på att 18-åriga Isabelle Haak är en än större talang.

Isabelle Haak har alltid haft lätt för att anpassa sig till nya miljöer. Så också till sitt liv i Italien. "Det är inte så att jag behöver anstränga mig för att anpassa mig, det kommer av sig själv. Och ju mer man kommer in i systemet, desto mer vänjer man sig."

Foto: Björn Lindgren/TT Bild 1 av 2

Räckvidden och höjden på smasharna är ett av Isabelle Haaks vassaste vapen. Men hon har redan känt av den högre nivån på spelet i Italien. "Spelet är så mycket snabbare här och man hinner inte göra vissa rörelser. Det tar tid att vänja sig vid den nya tekniken. Mitt blockspel har jag jobbat jättemycket med nu."

Foto: Björn Lindgren/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X