Annons

”Debattens råhet saknar motstycke”

Årets Almedalsvecka i Visby borde kunna bli början på en debattkultur där man  bejakar olika perspektiv, skriver artikelförfattarna.
Årets Almedalsvecka i Visby borde kunna bli början på en debattkultur där man bejakar olika perspektiv, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Den alltmer oförsonliga politiska debatten bidrar till en fragmenterad reformagenda, ett beslutsfattande med låg kvalitet och växande polarisering. Det skriver Paulo Silva, tidigare stabschef för Miljöpartiet, och Mattias Keresztesi, tidigare policychef för Moderaterna.

Under strecket
Publicerad

Paulo Silva och Mattias Keresztesi.

Foto: Pressbilder

Vi har tillsammans mer än tjugo års partipolitisk erfarenhet som sträcker sig mellan alltifrån ungdomsförbund till Sveriges riksdag, regeringskansliet och Europaparlamentet. Att politik delvis handlar om konflikt och hur olika prioriteringar ställs mot varandra är ingen nyhet varken för oss eller för någon annan med minsta politiska intresse.

Men vi kan också konstatera att den nuvarande råheten i den politiska debatten saknar motsvarighet i svensk modern historia. Avsiktliga missförstånd och misstänkliggöranden av motståndarnas motiv är oftare regel än undantag.

Annons
Annons
Annons