Annons
Krönika

Kaj Schueler:Debatten måste vara öppen

När Maria Sveland i grova drag försöker bunta ihop seriösa debattörer med näthatare, då stänger hon debatten. Visst har hatet blivit tydligare – men också motståndet i flera läger.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Under de gånga veckorna har stearin- och värmeljus troligen fladdrat i många svenska hem. Dock inte för att skapa stämning utan som ett möjligen fåfängt försök att mota den kyla som tränger in genom dörr- och fönsterspringor. Det har varit svårt för centralvärmen att hålla jämna steg med vinterkylan. Och ändå har vi det bra – från den europeiska kontinenten har helt andra förhållanden rapporterats. Vid sidan av de ekonomiska problemen och utsattheten har kölden nu skördat hundratals liv, framför allt bland gamla och hemlösa.

Så kanske var det dålig tajming och fel vald plats (NK) när trendexperten Stefan Nilsson försökte skapa uppmärksamhet och debatt kring hemlöshet med försäljningen av ett bäddset där lakanen har motiv av smutsiga och hoptejpade kartonger. 700 spänn för att vara lite hemlöshetschic, så att säga. Tanken att design ska skapa medvetenhet som Jörgen Eriksson, vd för NK Glas, Porslin & Kök, uttrycker det borde i så fall kombineras med en något mer utvecklad fingertoppskänsla.

Annons
Annons
Annons