Annons

De vill lära oss att äta medvetet

NY BOK. Buddhistmunken Thich Nhat Hanh och Harvardforskaren Lilian Cheung har tillsammans skrivit en bok om mindfulness och mat. Den handlar om att ge maten full uppmärksamhet och att fylla tallriken med det som både du och planeten mår bra av.

Uppdaterad
Publicerad
”Mindfulness har gett mitt liv större glädje, även mitt i stress och kaos. Med tiden har jag lärt mig att vara i stormens öga”, säger 
näringsforskaren Lilian Cheung som skrivit boken om mat och mindfulness tillsammans med buddhistmunken Thich Nhat Hanh.
”Mindfulness har gett mitt liv större glädje, även mitt i stress och kaos. Med tiden har jag lärt mig att vara i stormens öga”, säger näringsforskaren Lilian Cheung som skrivit boken om mat och mindfulness tillsammans med buddhistmunken Thich Nhat Hanh. Foto: PRIVAT

När Harvardforskaren i näringslära råkade hamna på en retreat hos buddhistmunken år 1997 hittade hon den pusselbit som hon som näringsforskare hade saknat, nämligen hur man bör äta. Vad som är nyttigt att äta finns det gott om vetenskapliga resultat om. Men att finna svar på frågor om beteende kring maten blev ett slags eureka för Lilian Cheung. Därför skrev hon ett första utkast till en bok och skickade det till Thich Nhat Hanh i hopp om att han skulle skriva förord till den. Men han blev så engagerad att han bestämde sig för att skriva boken tillsammans med Lilian.

”Mindfulness har gett mitt liv större glädje, även mitt i stress och kaos. Med tiden har jag lärt mig att vara i stormens öga”, säger näringsforskaren Lilian Cheung som skrivit boken om mat och mindfulness tillsammans med buddhistmunken Thich Nhat Hanh.

Foto: PRIVAT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons