De tar branschen med Storm

Fantasifostret Storm är den enda svenska filmen som är med och tävlar om det sju kilo tunga och prestigefyllda priset i Stockholms filmfestivals tävling. Filmen har premiär den 20 januari 2006 men redan har 17 länder köpt in den.

Under strecket
Publicerad
Måns Mårlind och Björn Stein har gjort nya filmen Storm som visas på lördag 16.30 på Skandia.

Måns Mårlind och Björn Stein har gjort nya filmen Storm som visas på lördag 16.30 på Skandia.

Annons

Så som snacket har gått i branschen kan Storms långfilms- debuterande regissörer Björn Stein och Måns Mårlind på sätt och vis redan se sig som vinnare.
En sådan här film görs inte i Sverige. Ska man sammanfatta snabbt har Storm drag av science fiction, action och psykologiskt drama där fantasivärlden tar över den verkliga.

Huvudpersonen DD (Donny Davidsson) spelas av Eric Ericson, som vi bland annat har sett i Som man bäddar och den nu aktuella Störst av allt. DD är en luttrad och hyfsat cynisk skribent, som jobbar på Nöjesguiden och hamnar mitt i ett actionäventyr av dataspelsklass där Eva Röse och Jonas Karlsson agerar fantasifigurer. Röse representerar den goda sidan som beskyddaren Lova och Jonas Karlsson den onda som ”mannen i kostym” som förkroppsligar DD:s egna cyniska drag.
Dagen efter den första festivalvisningen av Storm är Måns och Björn fortfarande smått höga. Den ”riktiga” publiken, som någon av dem uttrycker det, har reagerat över förväntan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons