Annons
X
Annons
X

De som vistas här illegalt ska avvisas

REPLIK | MIGRATIONSPOLITIK

Det är vår ambition att personer som vistas i Sverige ska göra det legalt, arbeta legalt till en svensk lön, samt inte begå brottsliga handlingar.
Linus Bylund och Christoffer Dulny

Vänsterpartiets Ann-Margarethe Livh skriver
på Brännpunkt 21/2 att hennes parti på alla möjliga sätt protesterat mot att polisen utför sitt jobb.

Protesterna rör polisens jobb med att identifiera människor som utan flyktingskäl uppehåller sig illegalt i Sverige. Även Miljöpartiets ungdomsförbund anser att lagen inte ska följas och man uppmanar till och med människor att via sociala medier sprida information om på vilka platser det sker kontroller för att därigenom sabotera polisens arbete med att avhysa illegala utlänningar.

Annons
X

Polisingripanden är sällan trevliga. Vi är de första att tillstå att avhysande av människor som befinner sig illegalt i Sverige, och naturligtvis också andra polisingripanden, många gånger blottar människoöden som berör oss. Men faktum kvarstår, polisen identifierar inte illegala invandrare för att det är särskilt roligt eller för att vara taskiga – de gör sitt jobb med att efterfölja de lagar som vi i demokratisk ordning gemensamt har stiftat.

De styrande i Sverige har under många år tagit politiska beslut som underlättar för människor att gå emot migrationsverkets beslut att de ska lämna landet. Istället för tydlighet vad som gäller för den som saknar flyktingskäl har man infört gratis skola, sjukvård och tandvård för den som inte kan styrka sin identitet.

Låt oss vara glasklara med att ovanstående partiers indignation och upprördhet är en reaktion på att polisen gör sitt jobb. Ett jobb som inte skulle behövt göras om man fört en ansvarsfull politik från början.

Vårt budskap är enkelt: Lagen ska följas, människor som uppehåller sig i landet illegalt ska avvisas och resurser till detta ska vara tillgängliga. Det är vår ambition att personer som vistas i Sverige ska göra det legalt, arbeta legalt till en svensk lön, samt inte begå brottsliga handlingar. Om detta inte uppfylls så skall man utvisas ur landet.

Problemen med de tiotusentals illegala utlänningarna visar sig nu i form av ökade polisinsatser. Det kan vara stötande för vissa, men det är i första hand symptom på ett större problem, ett problem som vare sig Vänsterpartiet eller Miljöpartiet är fria från ansvar för – tvärtom.

LINUS BYLUND (SD)

ordförande Sverigedemokraterna Stockholm stad

CHRISTOFFER DULNY (SD)

andre vice ordförande Sverigedemokraterna Stockholm stad

LÄS OCKSÅ:
Ullenhag: Helt oacceptabelt

LÄS OCKSÅ:
Minskning i antalet fall till DO

Mer debatt om invandring:

Läs även

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X