De saknas efter olyckan

Herculesflygplanet hade fem personer ombord när det försvann.

Under strecket
Publicerad
Annons

Överstelöjtnant, Truls Audun Ørpen, 46 år
Växte upp i Krødsherad, nordväst om Oslo. Han har de senaste åren varit skvadronschef för Luftförsvarets 335-skvadron. Har mycket lång erfarenhet av att flyga Hercules-flygplan.

Kapten Ståle Garberg, 42 år
Har flugit Hercules-flygpan sedan mitten av 90-talet och beskrivs som en av de bästa piloterna som finns i skvadronen på Gardermoen. 2009 och 2010 bodde han i Aalborg i Danmark, där han fick träning i att flyga en modernare version av Herculesflygplanet.

Lastledare Bjørn Yngvar Haug, 40 år
Bor i Ullensaker kommun, där Gardermoen flygplats ligger. Den har både en civil och en militär del. Han arbetade som lastledare på Hercules-flygplanet, som är specialbyggt för att kunna frakta tung militär utrustning.

Lastledare Siw Robertsen, 45 år.
Kommer ursprungligen från Tromsö. En väninna beskriver henne som en fantastisk människa som alltid gått sina egna vägar. Hon har cyklat Birkebeinerrennet, ett av Norges tuffaste cykellopp både 2006 och 2007, är en aktiv seglare och har spelat fotboll. Om flyget har nödlandat känner jag ingen som är bättre tränad för at klara sig, säger väninnan till lokaltidningen Nordlys.

Annons
Annons
Annons