Annons
Kommentar

Jan Söderqvist:Moore-film avslöjar miljörörelsens bluff

Från vänster: Van Jones, författare och tidigare Barack Obamas rådgivare i miljöfrågor, och regissören Jeff Gibbs vars film väckt debatt.
Från vänster: Van Jones, författare och tidigare Barack Obamas rådgivare i miljöfrågor, och regissören Jeff Gibbs vars film väckt debatt. Foto: Planet of the humans

Jeff Gibbs och Michael Moores ratade film säger det som inte får sägas – att biomassa, vindkraft och solpaneler är ett enda stort miljösvindleri som berikar samma människor som kränger fossilbränsle. Och att det ödelägger vår planet.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Planet of the humans
Foto: Planet of the humans

I naturen finns det egentligen bara pyrrhussegrar. Gårdagens vinnare blir morgondagens förlorare när en framgångsrik art kraschar in i den så kallade populationsväggen och tvingas betala priset för sin expansion.

Det kan vara ett rovdjur som växer i antal tack vare god tillgång på bytesdjur. Många kaniner leder till allt fler välmående rävar, vilket med tiden leder till allt färre kaniner, vilket i sin tur leder till färre och svältande rävar. Vill det sig illa, hämtar sig inte kaninstammen och då överlever inte heller rävarna med mindre än att de växlar över till vegetarisk kost. Eller emigrerar.

Annons
Annons
Annons