Annons

”De rödgröna har underskattat islamisterna”

Andreas Carlson och Lars Adaktusson skriver att Islamiska statens förbrytare inte ska få någon hjälp från Sverige att återvända till vårt land.
Andreas Carlson och Lars Adaktusson skriver att Islamiska statens förbrytare inte ska få någon hjälp från Sverige att återvända till vårt land. Foto: Riksdagen, AP

Vi välkomnar att Mikael Damberg nu driver på inom EU för vårt förslag om en internationell tribunal för IS-brott, men det är så dags att vakna. Varför har regeringen inte agerat tidigare? Sanningen är att de rödgröna allvarligt länge har underskattat hotet från islamistisk terror, skriver KD:s Andreas Carlson och Lars Adaktusson.

SvD
Uppdaterad
Publicerad

Hundratals terrorister har tillfångatagits i samband med offensiven mot Baghouz, det som beskrivs vara Islamiska statens sista fäste i Syrien. Ett 40-tal av de gripna ska vara svenskar.

IS-sympatisörerna som nu sitter fängslade visste mycket väl vilken ondskefull organisation som de valde att ansluta till. De har valt att bli en del av en organisation vars uppdrag har varit att förvandla andra människors vardag till helvetet på jorden.

Annons
Annons
Annons