Annons

Samtal inleds i Sotji – trots bojkott

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. hans ryska motsvarighet Vladimir Putin och Irans president Hassan Rohani med flera vid ett toppmöte om Syrien i ryska Sotji i november förra året.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. hans ryska motsvarighet Vladimir Putin och Irans president Hassan Rohani med flera vid ett toppmöte om Syrien i ryska Sotji i november förra året. Foto: Kayhan Ozer

Delegater anlände på måndagen till den ryskledda Syrienkonferensen i Sotji, men förväntningarna på dialog är dämpade efter att krigshärjade landets största oppositionsgrupp bestämt sig för att bojkotta arrangemanget.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad

Omkring 1 600 personer har bjudits in till en "fredskongress", som inleds på måndagen, i ryska Sotji för att börja ta fram en konstitution för Syrien efter kriget och börja snickra på ett avslut på det sju år långa blodbadet.

Endast en fraktion av de inbjudna kommer dock att delta i konferensen enligt en lista på deltagare som AFP tagit del av. Stora delar av den syriska oppositionen kommer inte att delta, kurderna i den autonoma delen i Syrien deltar inte på grund av Turkiets attack mot Afrin och dussintals rebellgrupper har sedan tidigare tackat nej till mötet på semesterorten belägen vid Svarta havet.

Annons
Annons
Annons