De mest prisvärda vinerna bland nya årgångar

Vad ska vi dricka till söndagssteken och vilket vin passar bäst till vinterns smakrika fiskrätter? SvD:s vinskribent Mikael Mölstad har botaniserat bland nya årgångar och bjuder här ett par fyndiga förslag.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 6

2016 Bianchi Montepulciano d'Abruzzo

7126, 75 kr
Abruzzerna, Italien, rött mjukt & bärigt

Betyg: 5 av 6

Mycket vin för slantarna: doft av skogsbär med syltiga plommon och bra kryddsyrlig eftersmak. Gott till örtgrillad fläskfilé med svamp.

Annons
Annons

2 / 6

2016 Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet

6253, 99 kr
South Eastern Australia, Australien, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

En klassiker från down under: aromatisk, mörkfruktig, bitterkryddig med mörka bär. Perfekt till en söndagsstek med ugnsrostad potatis.

Annons
Annons

3 / 6

2015 Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso

74345, 109 kr
Valpolicella, Italien, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Äkta ripasso på rester från Amaroneproduktionen. Aromatisk mörkfruktig med rik bittersöt frukt och härlig eftersmak. Smarrigt till hemgjord pizza.

Annons
Annons

4 / 6

2016 Côtes de Jura Chardonnay

2292, 99 kr
Jura, Frankrike, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Med sin mogna stil, feta fruktsmak och stora djup skiljer sig Jura från Bourgogne. Intressant vin som passar både kalvschnitzel och kycklingfiléer.

Annons
Annons

5 / 6

2016 Groh Organic Grauburgunder Trocken

5551, 109 kr
Rheinhessen, Tyskland, vitt druvigt & blommigt

Betyg: 6 av 6

Tysk ekologisk pinot gris med elegant blommig doft och toner av päron, citrus och en örtkryddig syra. Gott till kokt torsk med äggsås.

Annons
Annons

6 / 6

2017 Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon

2234, 70 kr
Coastal Region, Sydafrika, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Spännande blandning av sauvignon blanc och sémillon med högt prisvärde. Bitterkryddig smak med toner av krusbär och citrus. Fint till en fiskgratäng.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons