De kreativa måste kunna tjäna mer

Förra veckan korades Klas Lindberg till årets kock. Årets tävling visade vilken hög klass den svenska kockeliten håller. Men många av de duktigaste och mest lovande medarbetarna lämnar branschen i förtid på grund av att vårt löneavtal belönar orutin i stället för goda prestationer. Vi riskerar att gå miste om våra kommande branschstjärnor, skriver Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.

Under strecket
Publicerad
Årets kock blev Klas Lindberg som fick utmärkelsen den 25 januari.

Årets kock blev Klas Lindberg som fick utmärkelsen den 25 januari.

Foto: LEIF R JANSSON/SCANPIX
Annons

Besöksnäringen ska bli en framtidsnäring som skapar tillväxt och arbetstillfällen. För att detta skall ske måste vi, fack och arbetsgivare gemensamt, skapa en ny inriktning på vårt löneavtal. Gör vi inte det kommer branschens möjligheter att attrahera kompetenta medarbetare att begränsas. Goda prestationer, engagemang och kreativitet ska löna sig, det är arbetsgivare och fack överens om.

Annons
Annons
Annons