Hela denna artikel är en annons

”Deras ledarskapsförmåga är utöver det vanliga”

Annelie Lindgren
Annelie Lindgren Foto: Jonas Tobin

När Peab Grundläggning rekryterar medarbetare med bakgrund inom Försvarsmakten är en sak slående. Trots att de kanske får en arbetsledare som saknar erfarenhet från den specifika branschen så kompenseras det mer än väl av utomordentliga färdigheter inom tydligt, rakt och empatiskt ledarskap.

För tre månader sedan kunde han ingenting om verksamheten. Hade aldrig jobbat med liknande uppgifter. Ändå är han den bästa arbetsledaren Annelie Lindgren har sett. Morgan Andersson leder tretton medarbetare i produktionen av betongpålar hos Peab Grundläggning i Sjövik strax norr om Göteborg, där Annelie Lindgren är produktionsledare. Han kom till dem efter en rekrytering som gjordes genom Military Work, som samarbetar med Försvarsmakten och matchar tidigare försvarsanställda mot civila arbetsgivare.

För Peab Grundläggning var detta en perfekt matchning, säger Annelie Lindgren som gärna ser fler medarbetare med motsvarande bakgrund. 

– Det är oerhört värdefullt med arbetsledare som är så tydliga i sin kommunikation, som ser varje individ i gruppen och som alltid ser till att saker och ting blir gjorda.

Det låter som självklarheter, men Annelie Lindgren menar att det faktiskt inte är det. När Morgan Andersson håller morgonmöten går han inte bara igenom dagens arbetsuppgifter – han frågar också om någon känner sig ur slag, är hängig eller behöver extra hjälp eller stöd just den dagen.

– Det märks att han har en bakgrund där det är viktigt att kunna leda människor i komplexa situationer och att han inser vikten av rak och tydlig kommunikation.

Engagemanget är viktigt

När någon i arbetslaget gnäller eller uttrycker missnöje, tar Morgan Andersson det på allvar och försöker ta reda på vad det är som är fel.

Men det handlar förstås inte bara om prat. Framför allt ser Annelie Lindgren en stark handlingskraft, något som ibland visar sig på lastgården vid fabriken i Sjövik. Dagar när lastbilarna står på rad i väntan på lastning ser Morgan Andersson alltid till att den person som ansvarar för det får hjälp om så krävs, även om det skulle innebära att han behöver hitta en ny lösning i stunden.

Att någon som kommer från ett liv som yrkessoldat inte alltid har de specifika kunskaper som krävs för jobbet ser inte Annelie Lindgren som något problem. Med den inställning och det engagemang som hon sett hittills har det varit en ganska smal sak att kompensera för det.

– För någon med den drivkraft och det engagemang som Morgan Andersson har går det fort att lära sig i det dagliga att arbetet. Utöver det kompletterar vi med kurser.

”Ledarskapsförmåga utöver det vanliga”

Som chef är det enkelt att jobba med en person som är proaktiv, ansvarstagande och inte förväntar sig att någon annan ska – eller borde – lösa uppgiften. Om Annelie Lindgren föreslår en förändring får hon alltid ett rakt besked av Morgan Andersson, även om det inte alltid är ett rungande ja.

– Han kan mycket väl komma med välunderbyggda invändningar och föreslå egna lösningar också.

Chansen att Anneli Lindgren får fler medarbetare med en tidigare anställning hos Försvarsmakten är tämligen god. Linda Emanuelsson, personalchef på Peab Grundläggning, konstaterar att den bakgrund som tidigare yrkessoldater har passar utmärkt för flera delar av deras verksamhet. I dag har de rekryterat totalt tre personer genom Military Work.

– Det märks även på de två övriga att de har en ledarskapsförmåga utöver det vanliga. Dessutom är de vana att arbeta utomhus och leda grupper i svåra situationer. För oss är det avgörande egenskaper oavsett var i organisationen de arbetar, säger hon.

Läs mer om hur du kan samarbeta med Försvarsmakten om personal här.track.adform.net
Annons
Annons
Annons