De här är hetast i Wimbledon i dag

Under strecket
Publicerad
Annons

London Från början var de 128 stycken tennisspelare i Wimbledon. Nu återstår bara 16.
Efter måndagens matcher är bara åtta kvar, nämligen de här:
Övre halvan av lottningen med eventuell seedning inom parentes:
Roger Federer, Schweiz (1) - Juan Carlos Ferrero, Spanien (23).
För ett par år sedan och på ett annat underlag hade det här varit svårtippat. Då var Ferrero världsetta och nådde framgångar på såväl grus som hardcourt. Nu är han på väg tillbaka efter skador och fjärde omgången är klart godkänt facit. Längre än så kommer han inte när Federers segersvit på gräs blir ännu en match längre.
Fernando Gonzalez, Chile (21)-Michail Juzjnyj, Ryss (31)
Chilenaren är känd för att ha en av tennisens mest kraftfulla forehands, men inte ett matchande taktiskt sinne. Det visade han dock mot ”Pim-Pim”, Juznyj däremot var stundtals mycket frustrerad mot Björkman, särskilt när hans egen serve inte fungerade. Gonzalez vidare.
Lleyton Hewitt, Australien (3)-Taylor Dent, USA (24).
Spelaren med kanske världens
bästa returer mot en av få serve och volley-spelare på touren. Räkna med ett antal ”Come on”, från Hewitt när han passerar Dent framme vid nät.
Mario Ancic, Kroatien (10)- Feliciano Lopez, Spanien (26).
Den mest svårtippade matchen av alla. Ancic vann genrepsturneringen i holländska Rosmalen och var i semifinal i Wimbledon förra året men Lopez vänsterhänta serve är ett utmärkt vapen på gräs. Skrällvarning på spanjoren.
Undre halvan:
Max Mirnyj, Vitryssland-Thomas Johansson, Sverige (12).
Fyra raka segrar för Johansson ska kunna bli fem, men Mirnyjs singelspel har lyfts efter att han började spela dubbel ihop med Jonas Björkman. Litet övertag dock för Johansson.
David Nalbandian, Argentina (18)-Richard Gasquet, Frankrike (27).
Som 9-åring prydde Gasquet omslaget på Frankrikes största tennismagasin. Haussen kring honom har varit hysterisk i hemlandet och pressen på honom blev ett tag alldelesför stor. Nu börjar Gasquet leva upp till sin potential. Nalbandian är för närvarande etta i kategorin: ”Bästa
spelare som inte vunnit någon riktigt stor titel”. En evighetsmaskin på banan som kommer att kämpa ned Gasquet från baslinjen.
Dimitrij Tursunov, Ryssland- Sebastien Grosjean, Frankrike (9)
Tursunov är turneringens skräll hittills, mest känd som han som slog ut Tim Henman. Grosjean - skadeförföljd förra året - har varit i två raka Wimbledon-semifinaler. Dit når han inte i år, men väl till kvartsfinal mot Roddick.
Guillermo Coria, Argentina (15)-Andy Roddick, USA (2)
Coria har förmodligen de snabbaste fötterna på touren, han lär också få springa när Roddick skickar i väg sina forehands. Argentinaren är chanslös, Roddick i tre raka.

Tobias Österberg/TT

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons