De greps i villaträdgården

En av de fritagna internerna från Norrtäljeanstalten, Mårten Tammiharju, greps i går eftermiddag i en villaträdgård i Kaxholmen norr om Huskvarna. Samtidigt greps en av rymlingarnas medhjälpare, en 32-årig man som ägde den grå BMW som använts vid flykten. Gripandet var odramatiskt och männen var inte beväpnade.

Under strecket
Publicerad
En grupp poliser övermannade Mårten Tammiharju och den misstänkte medhjälparen och lade ner dem på marken framstupa, med händerna fängslade.

En grupp poliser övermannade Mårten Tammiharju och den misstänkte medhjälparen och lade ner dem på marken framstupa, med händerna fängslade.

Annons

Deras flyktbil, där enligt uppgift tre personer färdats, hittades vid halv femtiden övergiven på en parkeringsplats vid ett köpcentrum i Huskvarna, alldeles i närheten av den sommarstängda närpolisstationen. Polisen spärrade av platsen men hade inga spår av föraren eller andra som kan ha färdats i bilen.
**
Efter gripandet fortsatte** spaningarna efter de två andra rymlingarna och deras medhjälpare i Kaxholmen, där flera misstänkta observationer kontrollerades. Men efter andra tips inriktade det massiva polisuppbådet på kvällen i stället sina spaningar mot ett bostadsområde i södra delen av Jönköping. Det kunde eventuellt bli aktuellt att gå in i någon lägenhet där. Men tipsen ansågs i går kväll inte
särskilt heta, framgick på en presskonferens hos polisen.

Polisens insatschef Mikael Klein uteslöt ändå inte att de andra rymlingarna dragit vidare någon annanstans, men konstaterade samtidigt att polisen måste arbeta vidare med de tips som kommer in.
Rikskriminalens chef Lars Nylén var glad åt händelseutvecklingen:

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons