X
Annons
X

"De flesta vill egentligen leva"

Att tänka på självmord är vanligare än många tror – uppskattningsvis en halv miljon i Sverige har haft tankar på att ta sitt liv det senaste året.

– De flesta vill egentligen leva, bara inte som de gör nu, säger Filippa Gagnér Jenneteg, folkhälsovetare med egen erfarenhet.

Av TT

Fyra personer tar sitt liv i Sverige varje dag. Antalet självmord har minskat med 20 procent de senaste 15 åren, men fortfarande handlar det om cirka 1 500 människoliv per år. En pågående tragedi som får särskild uppmärksamhet på internationella Suicidpreventiva dagen den 10 september.

– Det är långt fler än antalet som dör i trafikolyckor, det här är ett mycket större samhällsproblem, säger Filippa Gagnér Jenneteg, folkhälsovetare och styrelseledamot i organisationen Suicidprevention i Väst.

Filippa Gagnér Jenneteg är folkhälsovetare, författare, utbildad instruktör i MHFA (Första hjälpen till psykisk hälsa), och styrelseledamot i Suicidprevention i Väst. Hon är aktuell med boken "Handbok för livskämpar".

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT Bild 1 av 2

Filippa Gagnér Jenneteg är folkhälsovetare, författare, utbildad instruktör i MHFA – Första hjälpen till psykisk hälsa, och är styrelseledamot i Suicidprevention i Väst. Hon är aktuell med boken "Handbok för livskämpar".

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X