De bor i ett växthus

GLASHUS Att leva ekologiskt är något som allt fler strävar efter. Naturhus Ingarö är byggt med hållbara material och utformat för att familjen Sacilotto ska kunna leva nära naturen.

Under strecket
Publicerad
Med ett växthus runt husfasaden kan familjen Sacilotto odla frukt och grönsaker året om. De får också en extra boyta att utnyttja under höst och vår.

Med ett växthus runt husfasaden kan familjen Sacilotto odla frukt och grönsaker året om. De får också en extra boyta att utnyttja under höst och vår.

Foto: INGER ERIKSSON
Annons

Det glänser och glimmar om det stora växthuset på skogstomten ute på Ingarö i Stockholms skärgård. Innanför glasväggarna skymtar ett hus – till synes utan tak. Jo, det är sant. Familjen Sacilotto har byggt in sitt hus i ett växthus som mäter 200 kvadratmeter med en höjd på nio meter. Taket är platt med räcken som fungerar som en lekplats för barnen.

Huset kallas Naturhus Ingarö och är byggt som en stor solfångare vilket minskar energiförbrukningen. Grundtanken är att huset ska fungera i ett kretslopp där det man lånar av naturen lämnas tillbaka rent.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons