Annons

De blir Kulturhusets nya chefer

Kulturhuset Stadsteatern presenterar sina nya genrechefer, som kommer att ansvara för relativt självständiga avdelningar, alla med egen budget. Att bli genreöverskridande är några teman under presskonferensen.

Under strecket
Publicerad

I dag presenterades alla sex genrechefer som kommer att leda arbetet på Kulturhuset Stadsteatern. Från vänster Linda Zachrison, Nils Landgren, Sara Riedel, Ingemar Fasth, Benny Fredriksson, Carolina Frände, Kenneth Kvarnström, Eirik Stubö, Marianne Lindberg Degeer och Johan Wirefält.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 8

Benny Fredriksson, som tidigare har verkat både som vd och teaterchef, blir nu övergripande chef för den nya organisationen.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 2 av 8

Ingemar Fasth får utökat förtroende som ny litteraturchef på Kulturhuset.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 3 av 8

Kenneth Kvarnström – danschef.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 4 av 8

Två jazzmusiker blir chefer över musikverksamheten. Nils ”Nisse” Landgren blir konstnärlig chef för, där Sarah Riedel kommer att ansvara för konsertdelen.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 5 av 8

Norske Eirik Stubø, som tidigare bland annat varit chef för norska Nationaltheatret, blir chef för teaterdelen på det nya Kulturhuset, som från och med den 1 juli i år slagits samman med Stadsteatern.

Foto: DAN HANSSON Bild 6 av 8

Johan Wirfält.

Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX Bild 7 av 8

Sarah Riedel – Musikchef

Foto: INGVAR KARMHED Bild 8 av 8

På podiet sitter åtta nya genrechefer, och framför dem står en nöjd och entusiastisk Benny Fredriksson, numera vd för sammanslagningen av Kulturhuset och Stadsteatern. Han inleder presskonferensen med att förklara att detta är ”en helt ny era” - och att nu går arkitekten Peter Celsings dröm äntligen i uppfyllelse: Ett allkonsthus mitt i staden, en vision som politikerna inte vågade realisera, då, för 40 år sedan, utan istället splittrade man verksamheten i två skilda organisationer.

Vi ska bli genreöverskridande. Så lyder ett återkommande tema under mötet, och danschefen Kenneth Kvarnström vill till exempel skapa fler uppsättningar som helt enkelt inte går att definiera. Är det teater, dans eller musik?

Annons
Annons
Annons