Annons
X
Annons
X

De är Sveriges bråkigaste kvinnor

Mest bråkig kvinna inom kultur, politik och näringsliv i år är Filminstitutets nya vd Anna Serner. Det är affärsmagasinet Passion for Business, främst riktad till kvinnor, som rankat vilka kvinnor som sticker ut mest och som vågar bryta ny mark.

Topp 5 Sveriges bråkigaste kvinnor – nummer 1: Anna Serner.
Topp 5 Sveriges bråkigaste kvinnor – nummer 1: Anna Serner. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Det kan således vara en fördel att vara bråkig som enligt tidningens definition handlar om att gå före, stå upp för sina värderingar, lägga ned engemang i sitt arbete och våga säga vad man tycker.

Med bland de tio främsta på den digra topplistan som omfattar 49 kvinnor är också SvD Näringslivs tongivande unga reporter Carolina Neurath.

– I näringslivet är det bra att vara lite bråkig. Det behövs. Jag tycker att det är bra att kvinnor i näringslivet som vågar vara kritiska och göra skillnad lyfts fram, säger Carolina Neurath till SvD Näringliv.

Annons
X

Så det är inget negativt att vara bråkig för dig?

– Absolut inte. Det är väldigt smickrande att själv hamna på den här listan bland alla framgångsrika personer.

Finns det någon nackdel att vara bråkig?

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Ja, det är klart att det finns en klick människor som inte tycker särskilt bra om en när man är kritisk. Men det får du lära dig att leva med. Läsarna är generellt sett väldigt uppskattande och positiva.

  Den mest bråkiga, Anna Serner, har figurerat på listan i många år men aldrig varit kvinnan på täppan. Hon vinner, enligt ”Passion for Business” för att hon är en av mediebranschens tungviktare, har fått ett nytt jobb och att hon sannolikt kommer att skrämma en del med sitt raka sätt att uttrycka sig. I karriärbagaget har denna 47-åring också med sig att hon varit vd för Sveriges Reklamförbundet och vd för Tidningsutgivarna.

  Till tidningen Passion for Business säger Anna Serner bland mycket annat:

  – Man måste också våga pröva att sticka ut hakan några gånger, och jag har ju gjort det. Det blåser som fan i ett dygn och sedan lägger det sig.

  Carolina Neurath är 21 år yngre än Anna Serner men också i mediebranschen. Varför tror du att du hamnade så högt på topplistan?

  – Jag tror det är för att jag ifrågasätter och har ett kritiskt tänkande. Jag tycker det är viktigt som ekonomijournalist att hitta och granska nya oegentligheter och inte bara bolag som redan är i blåsväder. Men juryn nämner i motiveringen min bok om HQ Bank som jag skrev i början av året.

  SvD Näringsliv

  Annons
  Annons
  X

  Topp 5 Sveriges bråkigaste kvinnor – nummer 1: Anna Serner.

  Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 1 av 5

  Topp 5 Sveriges bråkigaste kvinnor – nummer 2: Catharina Tavakolinia.

  Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX Bild 2 av 5

  Topp 5 Sveriges bråkigaste kvinnor – nummer 3: Birgitta Wistrand.

  Foto: SVERIGES RIKSDAG Bild 3 av 5

  Topp 5 Sveriges bråkigaste kvinnor – nummer 4: Julia Norinder.

  Bild 4 av 5

  Topp 5 Sveriges bråkigaste kvinnor – nummer 5: Inga-Britt Ahlenius.

  Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX Bild 5 av 5
  Annons
  X
  Annons
  X