Annons

De är de sista som får konstnärslön

De hann precis få veta att staten garanterar dem inkomst livet ut. Förra veckan fick de beskedet – i dag stoppar regeringen systemet. Här är de sex konstnärerna som kan vara de sista att få 214 000 kronor per år. Men regeringens förslag får kritik.

Publicerad
”Ett orimligt slag mot svenskt kulturliv”, tycker Bengt Westerberg, som i dag är ordförande i Författarfonden om regeringens planer på att stoppa inkomstgarantin som vissa konstnärer får. Keramiken till höger är gjord av  Hertha Hillfon, en av dem som i dag har rätt till garantin.
”Ett orimligt slag mot svenskt kulturliv”, tycker Bengt Westerberg, som i dag är ordförande i Författarfonden om regeringens planer på att stoppa inkomstgarantin som vissa konstnärer får. Keramiken till höger är gjord av Hertha Hillfon, en av dem som i dag har rätt till garantin. Foto: SCANPIX

Bara en vecka före dagens regeringsproposition om att avveckla den statliga inkomstgarantin, beslutade Konstnärsnämnden att ytterligare sex personer ska ha en inkomstgaranti livet ut.

”Ett orimligt slag mot svenskt kulturliv”, tycker Bengt Westerberg, som i dag är ordförande i Författarfonden om regeringens planer på att stoppa inkomstgarantin som vissa konstnärer får. Keramiken till höger är gjord av Hertha Hillfon, en av dem som i dag har rätt till garantin.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons