Annons

”De anställda får ta hela risken”

Skriv på, och låt dina anställda ta ansvaret. Det budskapet fick SvD Näringsliv under säljmöten med två försäkringsrådgivare. Bristande kunskaper hos arbetsgivaren om tjänstepensioner kan innebära risker för både företag och anställda. ”Man kan fråga sig om arbetsgivarna har koll på ansvaret”, säger en arbetsrättsexpert.

Under strecket
Publicerad

Under påhittat namn utgav sig SvD för att representera ett nystartat företag och stämde träff med en försäkringsförmedlare, eller rådgivare som de också kallas, på Söderberg & Partners. Mötet ger en fingervisning om att mycket av tjänstepensionens ansvarsfrågor inte faller på arbetsgivaren, utan på individen.

–Hela risken ligger på de anställda. Det som ni åtar er är att premien betalas in, vad de sedan gör är helt upp till dem. Det behöver du inte ta i. Du behöver inte ens lämna ut mitt nummer, utan ge mig bara namn på dina anställda så kontaktar jag dem. Du behöver inte ens visa dem några dokument, utan det tar jag med mig till rådgivningsmötet, säger en rådgivare från Söderberg & Partners.

Annons
Annons
Annons