Skönhet

De 7 sämsta parfymidéerna någonsin

Lady Gagas kroppsvätskor, mögelost och machocologne – SPG:s skönhetsexpert Caroline Hainer listar de 7 sämsta parfymidéerna.

Harley-Davidsons machocologne
Inte för att doften av motorolja och diesel måste vara fel men vissa saker är bäst att man överlåter till proffsen. Som att komponera parfym till exempel. Motorolja, diesel, svettdoftande koriander, 80-tal och syntetiskt minttuggummi är kanske inte en kombination en respekterad parfymör hade valt. Men vem är jag att döma?

Annons

Lady Gagas kroppsvätskor
Ingen associerar fina fragrance med blod och sperma, det kan jag sätta min högerarm på. Förutom en enda person då, och det är Lady Gaga som i sin debutdoft Fame lockar fansen med en lite väl närgången doftupplevelse. Är själv oerhört nyfiken på den som sniffar sin käresta i nacken och njuter av – mmmm – doften av färsk sperma.

Doften av hummer
Nu har märket Demeter visserligen specialiserat sig på extrema nichedofter, varav några är moderna klassiker. Doften av ”Begravningsbyrå” till exempel (plastblommor, möbelpolish, damm…). Men doften av ”Hummer” har jag ändå svårt att se en marknad för. Om det inte är en Båstad/Stureplan-grej jag ännu inte känner till?

Bränt kött
Antagligen var det ett skämt. Men när Burger King lanserade parfymen Flame var det enligt företagets utsago eftersom män tycker att doften av knaperstekt bacon är den godaste som finns. Och det kanske stämmer. Men vill man dofta det för egen del? Enligt Burger King är parfymen ”förförisk”. För vem – tyska kannibaler?

Mögelost
Stiltonosten kanske känner sig förbisedd i dessa raw food-tider, vad vet jag. Men att lansera Eau de Stilton med doft av den blå mögelosten är ändå lite väl uppmärksamhetstörstande kan jag tycka.

Sprayfärg
Ah, det erotiska i att spraya ned sig själv och sina kläder med färg. Parfymmärket Boudicca tar fasta på denna universella sexdröm vi alla bär på och lanserar Wode Paint, en parfym som färgar både dig och dina finkläder blåa. Givetvis kommer parfymen i en flaska som ser ut som graffitifärg. Själva doften då? Vem bryr sig.

Vulva
Ja, alltså, det borde inte komma som en överraskning för någon därute att det faktiskt finns en parfym, någonstans i denna värld, som doftar kvinnligt könsorgan. Jag rekommenderar att (på egen risk) se reklamfilmen där ett pervo spanar in en tjej på motionscykeln på gymmet och sedan snor med sig sadeln hem för att kunna dofta i lugn och ro.

Till Toppen